Jibe Ablatum Air Pro

€ 999,00
Artikelnummer
3100101
Fabricant code
AIR PRO
Jibe Ablatum Air Pro, Ionisator, met 5 filter systeem, voor schone lucht in klaslokalen
Omschrijving

 

In verband met nieuwe regelgeving omtrent corona dienen veel scholen te investeren in een nieuwe lucht verversings installatie. Dit is niet alleen heel erg duur, maar vergt ook veel installatie werkzaamheden.
De Jibe Ablatum Air Pro is een professioneel lucht reinigings systeem ,op basis van ionisatie, welke de investering in dure en arbeids intensieve lucht verversings installaties in uw school, overbodig maken. De Ablatum Air Pro biedt een 5 fasen lucht reinigingssysteem waarmee pollen, SARS/CoV2 en andere ongezonde bestanddelen uit de lucht gehaald worden. Het systeem filtert 600m3 per uur en is daarmee geschikt voor grote klaslokalen.

  • Filter 1 : Haalt grote verontreinigingen uit de lucht zoals haren, vacht en andere delen
  • Filter 2 : Dit is een bipolair conductie filter. Het filtert fijnstof tot 0,01micron en genereert ozon welke virussen en bacteriën meteen doodt
  • Filter 3 : Ozon Decompositie filter. Verwijderd het bij de ionisatie ontstane Ozon
  • Filter 4 : Is een HEPA(High Efficiency Particulate Air) H13 filter. Deze filtert 99,95% van al het stof tot 0,3 micron uit de lucht
  • Filter 5 : Is een negatieve Ionen generator

Ionisatie houdt in dat negatief geladen ionen de lucht in schieten om de lading van positief geladen deeltjes te veranderen. Negatief geladen ionen trekken bijvoorbeeld stof aan, wat ervoor zorgt dat de deeltjes verzwaren en naar beneden vallen. Zo komen ze op de vloer of wand terecht en worden ze niet meer ingeademd door leerlingen of docenten

HEPA-filters (High Efficiency Particulate Air) zijn filters met een grote capaciteit om kleine (hele kleine!) deeltjes te filteren. HEPA-filters verwijderen meer dan 99,9% van de deeltjes uit de luchtstroom die door het filter heen gaat. Deze deeltjes kunnen bestaan uit allergenen, virussen, bacteriën, chemische samenstellingen, stof, etc. Een HEPA-filter is het beste type luchtfilter dat momenteel verkrijgbaar is.

Dit filter is een grote hulp voor mensen met astma, allergieën of mensen met ademhalingsproblemen. Deze filters worden steeds belangrijker tijdens de COVID-19-crisis door de kans om het virus binnenshuis te krijgen te minimaliseren en zo de kans op verspreiding van het virus te verkleinen.

HEPA-filters zijn de voornaamste reden waarom er tijdens de pandemie zoveel luchtreinigers zijn geïnstalleerd in scholen, ziekenhuizen en kantoren. Daarnaast zijn HEPA filters ook de reden dat luchtreinigers nuttig zijn bij het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met allergieën en astma.